×

Höj och sänkbart skrivbord för hemmakontor

Är du på jakt efter ett höj- och sänkbart skrivbord till ditt hemmakontor? Då har du tagit ett mycket bra beslut som kommer med många hälsofördelar. DPJ.se erbjuder ett stort utbud av olika modeller för alla typer av hemmakontor och stilar. Höj- och sänkbara skrivbord är nämligen inte bara moderna och helt rätt i tiden, utan de minskar också risken för smärta i axlar och rygg.

Höj- och sänkbara skrivbord passar för dig som vill kunna växla mellan att sitta och arbeta - och att stå. Skrivbordet kan justeras i höjd och är ett bra val för en mer ergonomisk arbetsposition. De är dock dyrare än klassiska inköp, men är en investering som du kommer ha stor nytta av.

Tre typer av skrivbord

Marknaden erbjuder mängder med olika typer av skrivbord att välja mellan. Etablerade kontorsmöbel företaget DPJ har ett stort utbud av skrivbord i hög kvalité. Här hittar du små skrivbord, stora skrivbord, hörnskrivbord, höj- och sänkbara skrivbord, fasta skrivbord, skrivbord med hjul, skrivbord med lådor och mycket mer.

Design

Designen på ditt skrivbord är mycket viktig för att du ska känna att du är nöjd med ditt köp. Här kan du välja mellan små och stora bord, höga och låga, svängda, rundade eller kanske helt raka. Det klassiska skrivbordet är ett fast skrivbord som inte kan justeras i varken höjd eller bredd. Skrivbordet fungerar således som ett vanligt bord, men är oftast utrustat med lådor och smidiga förvaringsfack.

Du väljer själv vilken design som passar dig och ditt hemmakontor bäst. Har du ett litet kontor bör du dock vara sparsam på storleken på skrivbordet, så att du även får plats med annat som är viktigt. Hörnskrivbordet är ett bra alternativ för dig som vill ha ett praktiskt skrivbord som inte tar upp för mycket utrymme. Att kunna placera skrivbordet i ett hörn gör att du får mer arbetsyta, samtidigt som du inte behöver tumma på golvytan. Har du däremot ett större hemmakontor har du också fler möjligheter. Kom dock ihåg att ett större bord också kommer att kosta dig mer pengar. Köp därför inte ett överdrivet stort bord som du ändå inte får användning för.

Snyggt & billigt

Kan ett skrivbord vara både snyggt och billigt? Idag kan du hitta mängder med fina skrivbord i alla möjliga storlekar, färger och allt till riktigt bra priser. Vill du spara in så mycket pengar som möjligt är det rekommenderat att köpa skrivbord på second hand. Är du osäker på vilken typ av skrivbord som passar dig kan det också kännas bra att inte behöva lägga ut alldeles för mycket pengar, t.ex. om du skulle vara missnöjd och vill byta ut ditt skrivbord till en annan modell.

Gamingbord

Gamingbord är bord som är specifikt framtagna för gaming i åtanke. Det som skiljer ett gamingbord från ett vanligt skrivbord är vanligtvis RGB-belysning, smarta lösningar för kabeldragning, eller storleken. Gamingbord är framtagna för att kunna rymma flera skärmar samtidigt, vilket passar för dig som arbetar med flera skärmar för ökad produktivitet och behöver extra mycket utrymme eller vill spela lite på lunchen.

Hur fungerar höj och sänkbart skrivbord?

Höj och sänkbara skrivbord är fantastiska för ergonomin och är en investering för din hälsa och produktivitet. Höj- och sänkbara skrivbord finns i två olika varianter. Den mest populära och bekvämligaste att använda sig av är den motordrivna. Installerad med en liten motor kan man enkelt anpassa bordet till en precis höjd utan mycket ansträngning. Dessa bord har oftast två knappar och ibland en skärm för att du specifikt skall kunna ställa in bordet på millimetern. Den andra varianten av höj- och sänkbara bord använder sig av en manuell vev. Billigare och mindre saker som kan gå sönder gör den till ett attraktivt val för en bättre ergonomisk arbetsmiljö.