×

Våra bästa inredningstips

Här får du ta del av massvis med inspirerande och smarta inredningstips för alla olika rum i hemmet.

Vi har samlat våra bästa tips för inspiration och hur du enkelt kan inreda hemma,
vare sig du vill göra om helt eller bara ändra lite smått.

Inredningstips som fungerar i varje rum

01

Bra belysning, det kan höja vilket rum som helst. Så satsa på lampor i olika former och rikta ljuset mot olika föremål som du har hemma.

02

Dölj sladdar, det ger känslan av lyx och tar bort känslan av stök och slarv som man inte vill ha.

03

Gröna växter, perfekta att inreda med.

Så inreder du ditt vardagsrum

Vardagsrummet som ofta är hemmets mittpunkt, där du spenderar mörka kvällar framför tv:n. Då vill man att mysfaktorn ska vara maxad. Här får du enkla inredningstips på hur du ska inreda för att höja myskänslan i vardagsrummet.

01

Mattan – skimrande viskos eller mjuk och fluffig? Mattan gör så rummet får ett trivsamt intryck och skapar en varm känsla.

02

Våga mixa, oavsett om det är olika material eller stilar. Skapa din personliga stil.

03

Färgen skapar vilken känsla du vill ha. Använder du dig av mörka djupa färger eller ljusa åt det kallare hållet? Se till att välja efter den stil du vill skapa.

04

Tänk på att välja storlek på din soffa efter rummet. Väljer du en för stor soffa i ett litet rum kommer det bara se trångt och omysigt ut, samma om man väljer en liten soffa till ett stort rum. Viktigt att tänka på proportionerna.

Inredningstips för ett lyxigare sovrum

Sovrummet ska ge en känsla av harmoni och lugn, men lyx och hotellkänslan behöver inte försvinna för det. Tips för att skapa det perfekta sovrummet:

01

Tänk på hur du bäddar. Använd dig av fluffiga och mjuka kuddar samt täcken. Tips är att använda påslakan i linne för en extra myskänsla. Se exempelvis dessa linnepåslakan från H&M.

02

Färg! Våga använda färg på väggarna, inga skrikiga färger utan använd toner av natur. Tips är att matcha inredningen med färgen du har i rummet.

03

Sammet, linne och bomull, våga match olika material. Det ger en känsla av lyx.

04

Tavlor och växter är ett måste. Var personlig och inred efter vad du gillar.

Våra bästa inredningstips för hallen

Hallen är något folk glömmer att inreda, men den är minst lika viktig som resten av alla rum. Det är det första man ser när man går in och skapar första intrycket av hemmet.

01

Förvaring behöver inte vara tråkig, ett sätt att göra den roligare är att måla dina hyllor i samma ton som väggarna. Grå är en bra färg att använda sig av som också skapar ett harmoniskt intryck i din hall.

02

Använd någon typ av sittmöbel, till exempel en bänk eller en snygg pall.

03

Spegel! Hallen är ofta inte det största rummet i hemmet, en spegel ett perfekt för att göra rummet större. Just nu är det väldigt populärt med runda speglar. Kolla exempelvis in den här snygga spegeln från Royal Design.