×

Kontorsstol hemmakontor

Till ditt hemmakontor är det mycket viktigt att du har en bra och välfungerande kontorsstol. Ett vanligt misstag är att du köper en billig stol, just för att spara pengar, men hemmakontoret bör vara lika ergonomiskt utformat som vilket annat kontor som helst för att undvika skador.

Tre typer av kontorsstolar

En riktigt bra kontorsstol ska vara ergonomiskt utformad så att du minskar risken att drabbas för belastningsskador. Den ska också följa kroppens rörelser och hjälpa dig att sitta bra - oavsett om du ska använda den en eller åtta timmar om dagen. Hos DPJ.se finner du ett brett utbud av kontorsstolar. Oavsett stil eller behov finns det ergonomiska kontorsstolar för ditt hemmakontor. Var rädd om kroppen och välj en bra kontorsstol från de tre vanligaste typerna.

Oavsett stil eller behov finns det ergonomiska kontorsstolar för ditt hemmakontor. Var rädd om kroppen och välj en bra kontorsstol från de tre vanligaste typerna.

Designklassiker

Det finns många olika typer av kontorsstolar att välja mellan, men designklassikern är antagligen den som används mest. Denna kontorsstol lämpar sig för kortare sittningar och används flitigt på kontor Sverige över. En stol som är lämpad för kortare sittningar gör det viktigt att se till att vara noga att röra på sig emellanåt. Stolen är enklare i sin utformning, men kan fortfarande justeras efter behov där du kan ställa in höjd och ändra ryggläge. Här finns även hjul så att du kan förflytta dig.

Exklusiv kontorsstol

En exklusiv kontorsstol är oftast detsamma som en dyr och avancerad kontorsstol. Det kan även vara så att stolen kommer från ett mycket välkänt varumärke och därav anses mer exklusiv. Den avancerade kontorsstolen kommer med många olika funktioner. Här kan du till exempel ändra sittdjup och höjd, men också ställa in armstöden såväl som nackstöd. Stolen har i många fall även en vinkelbar sits, så att du kan ställa in den precis efter dina önskemål. Det här alternativet passar dig som sitter ner många timmar.

Nätt kontorsstol

Nätta kontorsstolar är ett bra alternativ för dig som behöver spara på utrymmet. Idag finns det kontorsstolar i alla möjliga storlekar, så att du ska kunna hitta en som passar just dig. Observera att bara för att stolen är nätt och mindre i sin design, innebär det inte att den behöver vara sämre eller mindre ergonomisk. Se till att du väljer en stol som fortfarande är framtagen för att optimera din hållning, även om den inte är lika stor och har lika många funktioner som en gamingstol eller avancerad kontorsstol.

Gaming

Vill du ha det bästa av det bästa är det oftast gamingstolen som du bör satsa på. Dessa stolar är framtagna för att du ska kunna sitta ner under många timmar, utan att få ont i axlar, rygg eller nacke. Stolarna är av större storlek och kan i vissa fall liknas med fåtöljer. Precis som med den avancerade kontorsstolen kommer du här att kunna ställa in allt från sittdjup till höjd, ryggstöd och vinkel. Till skillnad från kontorsstolen har gamingstolen en mer stoppad sittdyna så att du kan sitta bekvämt längre. Den har också en högre rygg och en sportigare design. I vissa fall kan de även komma med RGB-belysning som är väldigt populärt bland gaming sortimentet.