×

Tips och trender inom skönhet!

Ta del av vad som är hetast när det gäller smink, hudvård, naglar, dofter och hår!

Här får du ta del om vad som är i trend just nu, vilka skönhetsprodukter som gäller och de bästa skönhetstipsen. Denna sida är för dig som älskar skönhet eller vill lära dig mer!

Klicka in dig på någon av kategorierna nedan för att få våra bästa skönhetstips!

Våra bästa sminktips – allt för en lyckad make-up!

Smink är ofta en stor del av kvinnors vardag. Här nedan får du våra bästa sminktips och vilka produkter du ska ha i din sminkväska!

01

Glow

Något som blivit riktigt trendigt inom skönhet och smink är glow, i flytande eller fast form. Se till att ge din hy extra lyster med en primer med skimmer i eller använd liquid glow.

Applicera sedan din foundation.

Satsa alltid på en bra basprodukt. Antingen en bra CC-cream eller foundation, välj den du känner dig mest bekväm i.

02

Ta hjälp av concealern

Ett bra sminktips är att använda concealer under hela ögat för att få en bra täckning och för att täcka mörka ringar. Ett tips är att använda ögonkräm innan concealer för att få det resultatet så jämt som möjligt.

Concealer – räddningen för mörka ringar

03

Skapa stor skillnad med contouring

Med rätt teknik och rätt sminkprodukter kan man skapa stor skillnad om man skulle vilja. Contouring funkar lika bra till vardags som på fest.

04

Brynen

Brynen har haft många olika trender under åren, smala, buskiga, stora och fylliga. Oavsett vad du har kan en bra brynprodukt fixa fram ett par perfekta bryn.

Ett par snygga bryn kan vara det enda man behöver, nedan får du våra två bästa alternativ för snygga och naturliga bryn

05

Härligt rosiga kinder

Det får du bäst med en bra rouge, i puder- eller krämform, välj det som känns bäst för dig.

06

Highlighter – Favorit i sminkväskan

För att få extra lyster kan det vara bra att avsluta med en highlighter. Applicera som ett C, där du börjar ovanför ögonbrynet och sedan ner mot kindbenet.

07

Sminktips för dina ögon

Välj en bra mascara som ger dig fylliga och långa fransar lägg till en ögonskugga i nyansen terrakotta så är du good to go.

Jakten på den perfekta mascaran kan vara evig men här har du våra två bästa för alla tillfällen

08

Fylliga läppar

Glöm inte läpparna, tips för att göra läpparna lite fylligare är att måla med läppennan försiktigt utanför din läppkontur. För att sedan använda ett läppglans eller läppstift över hela läpparna.

Ett par perfekt målade läppar tackar man inte nej till. Dessa två sminkprodukter hjälper dig på vägen

7 Tips för en bättre hy & smarta hudvårdsrutiner

Här får du ta del av tips på vägen till en bättre hy, vad du själv kan göra och vilka skönhetsprodukter som kan hjälpa!

01

Rengöring – sminkborttagning

Det är viktigt att rengöra sin hud noga, få bort sminket ordentligt och alla orenheter som du samlar på dig under dagen! Använd en bra rengöring tillsammans med en toner som är det perfekta avslutet på din rengöringsprocedur.

Se över din rengöring, hitta rätt produkt för din hy

02

Krämer – återfukta din hud

Bra krämer är A och O. Det är viktigt att hitta krämer som passar din hy, vilket kan ta en tid eftersom att prova sig fram är det bästa alternativet. Hitta en bra dag- och nattkräm, glöm inte att komplettera med ett bra serum som hjälper till att skydda din hy. Ett av det viktigaste skönhetstipset!

Dag - och nattkrämer

03

Använd ansiktsmask

Det finns ansiktsmasker för olika typer av problem oavsett om du har torr, fet eller normal hy är en ansiktsmask något som kan hjälpa till att förbättra din hud.

En populär trend som pågår just nu är att man kombinerar flera masker samtidigt för att få bäst effekt.

Välj ansiktsmask efter din hudtyp

04

Syror – produkter som ger dig glow

Syror är ett hett tips just nu, de alla olika syrorna hjälper dig att få en jämnare hudyta och ett vackert glow. De finns olika syror att välja mellan, svårt att veta vilken som passar dig? Klicka här för att veta mer.

Rätt syra för ditt ansikte

05

Drick mycket vatten

Något man alltid ska göra, drick cirka sex till åtta glas vatten om dagen. Det hjälper dig och din hy, du blir piggare och din hud blir mjukare.

06

Använd solkräm

En mycket viktig faktor för att kunna bevara ung och fräsch hy, 80% av hudens åldrande är pga. solen. Använd en bra och skonsam solskyddsfaktor som passar din hy.

07

Stressa ner och skippa sockret

Lättare sagt än gjort? Men dessa två saker påverkar din hy, försök att undvika socker på vardagarna och lägg till träning. Det hjälper dig att stressa ner och då få en vackrare hy.

Hårtipsen för ett friskare och starkare hår

Kort, långt slitet eller fett hår? Här får du några av våra bästa och enkla hårtips för att lättast ta hand om ditt hår på bästa sätt.

01

Schampo och balsam – vilka ska man välja

Se till att välja schampo och balsam som är anpassat för ditt hår. Tänka på att byta märke då och då, eftersom håret ”vänjer” sig till slut och då blir inte resultatet lika bra. Ett bra sätt för att få bort slitna toppar och skadat hår är att välja ett balsam med vårdande oljor.

Schampo och balsam – slipp slitet hår

02

4 sätt att borsta rätt! – För att undvika slitet hår

Välj rätt borste - en som är skonsam för ditt hår, borsta från hårbotten, slit och dra inte när du borstar och gärna inte i blött hår.

Tips på bra hårborstar

03

Använd värmeskydd!

Använd inte för hög värme när du stylar ditt hår, oavsett om du använder hårtork, locktång eller plattång. Se även till att köpa ett bra värmeskydd att använda varje dag!

Värmeskydd

04

Duscha inte för ofta – använd torrschampo

Att duscha håret för ofta gör att hårbotten lätt blir torr vilket kan orsaka fett hår. Att använda torrschampo hjälper dig att få känslan av nytvättat hår. Varannan eller var tredje dag rekommenderas för schamponering.

Torrschampoo

05

Tvätta håret rätt

Vårt kanske viktigaste hårrutins-tips är att är att tvätta håret rätt, eftersom tvättar man inte det på rätt sätt så hjälper inte ens de bästa produkterna. Klicka här för vägen till ”frisörrent hår”.

Fixa naglarna hemma eller på nagelsalong

För alla är det inte lika självklart att ta hand om sina händer och naglar, ibland glöms de bort. Här får du tips och trix på hur du tar hand om dina naglar, hur du håller dem så starka som möjligt och vad som är trendigt!

01

Återfukta – använd nagelolja

Nageloljan hjälper dig inte bara att återfukta utan den hjälper också till att stärka nageln. Se till att använda mycket, gärna morgon och kväll. Då upprepat beteende ger riktigt bra resultat.

Nagelolja

02

Fila, klipp inte!

Eftersom ens naglar består av olika lager och delar på sig om man klipper ska man fila. Tips är att inte fila fram och tillbaka utan istället fila från ena sidan in mot mitten och samma från den andra. Tips är att använda en glasfil för att få till riktigt snygga och starka naglar.

Glasfil

03

Vitaminer – Ett bra tips mot sköra naglar

Naglar påverkas på samma sätt som din hud och ditt hår gör. Ditt välmående och vad du stoppar i dig spelar roll, därför kan det vara bra att äta extra vitaminer för att få starkare naglar.

Vitaminer

04

Tips för fina naglar – Nagellack

Ett par snyggt lackade naglar kan ge handen ett lyft. Nagellack är inte bara snyggt utan det kan också hjälpa till att stärka din nagel. Var noga med att använda ett bra under- och överlack för extra styrka till din nagel.

Nagellack

Dofter – tips på de bästa parfymerna

Parfymer är något som de flesta använder sig av, alla vill vi hitta vår egen doft. Men visste ni att en parfym luktar olika på olika människor. En parfym består av tre lager, toppnoter, hjärtnoter och basnoter, de alla har olika dofter. Det är därför en parfym luktar olika beroende på hur länge du har haft på dig den.

Tips på parfymer – 6 populära dofter du inte vill missa

Carolina Herrera – Good Girl
Pris: 485kr
Yves Saint Laurent – Black Opium
Pris: 510kr
Dolce & Gabbana – L´imperatrice
Pris: 683kr
Gucci – Bamboo
Pris: 620kr
Hugo Boss – The scent
Pris: 911kr
Giorgio Armani – SI
Pris: 695kr